Published On: 6. oktober 2023 - Kategorier: artikler - Views: 213 -

Bürstner viste frem sin nye, helelektriske bybobil i Norge Lineo Electric på Caravanmessen i Lillestrøm.

Mens åtte av ti nye personbiler som ble solgt i Norge første halvår 2022 går på strøm, er det foreløpig ikke så mange helelektriske bobiler å velge mellom. Det har den tradisjonsrike vogn- og bobilprodusenten fra Kehl i Tyskland tenkt å gjøre noe med, når de nå presenterer elbybobilen Bürstner Lineo Electric.

Bürstner Lineo Electric – en kompakt bybobil

Med fire sitteplasser, kjøkken, bad med toalett, sittegruppe, soverom, elmotor på 269 hk og god skapplass, har du alt du trenger for å reise på en støyfri campingtur med Lineo Electric. Dette er en kompakt bybobil som er enklere å både kjøre og parkere enn en vanlig bobil. Perfekt til både byturer, kortreiste opplevelser og litt lengre oppdagelsesferder.

LES OGSÅ >> Denne bobilen har veranda, loft og firehjulstrekk

Her får du en velbygd bobil fra en produsent med over 60 års erfaring i å utvikle smarte campingløsninger. El-modellen er basert på Bürstners splitter nye Lineo C 590-modell med130 hk dieselmotor, som ble lansert tidligere i år. Her er førerassistansesystemer som sidevindstabilisering og traction-control standard.

Bygd på Ford E-Transit

Den nye Lineo Electric er bygd på Fords E-Transit Chassis, som kan skilte med et 400-volts 68kWh batteri. Prototypen er klar for å settes i serieproduksjon, selv om det ikke er tatt en endelig avgjørelse på det ennå. Elbobilen har en kjørelengde på inntil 317 km med fulladet batteri. Rekkevidden er avhengig av konfigurasjon og utstyr samt vær og vind, og hvor mye du trenger å ta med på tur. Med hurtiglader kan batteriet lades fra 15 til 80 prosent på 34 minutter. Det er også gjort plass til to 11-kilos gassflasker, som gjør at du slipper å bruke batteristrømmen til oppvarming og matlaging.

>> Se nye og brukte Bürstner på lager

Totalvekt er ikke oppgitt, men det er verdt å merke seg at det foreligger forslag om at utslippsfrie varebiler inntil 4250 kg (uten henger) kan kjøres med vanlig klasse B-sertifikat. Normalt er vektgrensen for klasse B 3.500 kg.

Del denne artikkelen, velg din plattform!