Long Life Technologie

Home/Long Life Technologie
Long Life Technologie 2016-10-21T09:24:54+00:00

Skader fra fuktighet som trenger inn og fra hagl er blant de største farene for fritidskjøretøyet ditt. Resultatet er ergerlige reparasjoner og en avbrutt feriefornøyelse. For nettopp lang levetid og fred i sinnet bør være av spesiell verdi når du velger din drømme-bobil.

Derfor har vi hos LMC utviklet Long Life-teknologien, som først og fremst gir deg én ting: Et langt bobil-liv og en omfattende beskyttelse som du neppe finner maken til hos andre produsenter.

LLT, hva er det? LMCs Long Life-teknologi regnes som den mest innovative konstruksjonsteknologien i fritidskjøretøysbransjen. Det er et resultat av konsekvent videreutvikling av materialer i kjøretøysskroget og hever dermed standarden når det gjelder lang levetid, sikkerhet og stabil verdi. Det er allerede mange kunder som er fornøyde med de unike fordelene med Long Life-teknologien.

Konstruksjon og isolasjon

I motsetning til konvensjonelle konstruksjoner fra mange andre produsenter, stoler ikke LMC på en ramme av tre og styrofoam i skroget. For isolering av våre campingvogner er det brukt en spesiell isolerende kjerne laget av XPS-skum med navnet JACKODUR®. Materialet, vanligvis brukt til isolasjon av bygninger, gir isolasjonsegenskaper av nyeste tekniske standard og bidrar dermed effektivt til energibesparelser i kjøretøyet. Svært stabile polyuretan-avstivere sørger for stabilitet og torsjonsstivhet i bindingsverkets yttervegger. Akkurat som det isolerende JACKODUR®, er disse PU-listene helt vanntette. Med denne trefrie konstruksjonen er det helt utelukket med skader fra fuktighet som trenger inn.

GRP-beskyttelse

Været smiler ikke alltid til oss – haglskader er et aktuelt brennpunkt. Med LLT konstruksjonsteknologi kan du likevel ta det med ro på dette punktet. Vår løsning for skader fra værpåvirkninger heter glassfiberforsterket plast, eller GRP. GRP er en ekstremt robust og fleksibel fiberplast-kompositt av epoksy og polyamid. Fordelene med materialet er den høye slagfastheten, selv ved kraftige påvirkninger. LLT konstruksjonsteknologi bruker GRP på to steder: På taket beskytter den kjøretøyeteffektivt mot hagl. Takket være undergulvplatene, som også er konstruert av GRP, er heller ikke de verste veiforholdene og steinsprut noe problem for deg.

Bindingsteknikk

Den innvendige veggen, isolasjonssjiktet og det ytre skallet til kjøretøyet forbindes bare hos LMC med en unik bindingsprosess til en stabil enhet. PU-limet spesielt utviklet for LMC har de samme høyverdige egenskapene som bærematerialet, og blir påført under strengt kontrollerte betingelser. Dermed garanterer vi ikke bare høyeste effektkapasitet, men også gjennomgående resistens mot fuktighet i konstruksjonen.

12 års konstruksjonstetthetsgaranti*

LMC står for kvalitet og lang levetid på bobiler med Long Life-teknologien. Dette løftet gir vi så dere skal ha en god følelse og maksimal sikkerhet med dere på reisen.

*Med Longlife-teknologien, forkortet til LLT, garanterer LMC en tetthetsgaranti på 12 år på alle bobiler (med unntak av Tourer). Dette gjelder likevel maksimalt til en total kjørelengde på 120 000 km. En årlig kostnadsbelagt kontroll hos en LMC-samarbeidspartner er en forutsetning for denne garantien.

Fuktighetsresistente materialer forhindrer skader

Energibesparende konstruksjon med optimal isolasjon

Om vinteren holdes varmen i kjøretøyet, om sommeren blir varmen effektivt ledet bort

Miljøvennlig produksjon av anvendte materialer