Velkommen til messehelg 27.-29. september. Les mer her

Kontakt Bergen Caravan AS

Margunn Mellingen
 
trine-1.jpg
Trine Wiik
Butikk / Innkjøp 
robert2-1.jpg
Robert Mellingen
Daglig leder 
bjorn-1.jpg
Bjørn Slettebøe
Delesjef 
ivar-1.jpg
Ivar Hordnes
Kundemottak 
Steinar Mellingen
Markedsjef 
ove1-1.jpg
Ove Hjortland
Salgssjef 
atle-1.jpg
Atle Evensen
Selger 
morten-1.jpg
Morten Halvorsen
Selger 
rune-1.jpg
Rune Ulvesæter
Selger 
tomaz-1.jpg
Stefan Bracke
Utleie / Rental 
thomas2-1.jpg
Thomas Pedersen
Verkstedsjef 

Send oss dine spørsmål

Chat via Facebook

Enklere blir det ikke:

Familieferie i bobil

Bobillivet er populært som aldri før, og nå er en ny generasjon på vei inn i markedet. Voksne par er fortsatt de mest fremtredende bobileierne, men andelen småbarnsfamilier øker stadig. Nederlandske Wouter og Janny ville i fjor oppleve Norge, og tok med barna på deres aller første bobiltur.

– Å reise er så enkelt i disse dager, spesielt med barn. Vi elsker å være utendørs, men vi setter også pris på en viss komfort. Spesielt når det gjelder hygiene og mat. Da er en bobil et utmerket utgangspunkt. I fjor sommer gikk en drøm i oppfyllelse når Wouter (37 år) og Janny (34 år) besøkte Norge for aller første gang. Sammen med sønnen Lenn (3 år) og datteren Yuna (1 år) ferierte den nederlandske familien i en splitter ny Laika-bobil.

SE VIDEO FRA REISEN I NORGE: 

Første tur med barna
Wouter og Janny er godt kjent med campingkonseptet, og ferierte mye i telt før barna kom til verden. For et par år siden reiste de gjennom New Zealand med bobil, og har lenge ønsket å oppleve noe lignende sammen med barna. Norgesferien var deres første bobiltur med hele familien. – Med sitt magiske landskap er Norge er perfekt utgangspunkt for å skape gode ferieminner, og hva er vel bedre enn å skape disse minnene sammen med familien, sier Wouter.
Pannekaker i bobilen er en stor favoritt hos Lenn og Yuna. Foto: Privat.
Trygge omgivelser
Bobil er en praktisk og fleksibel reiseform, for både voksne og barn. I bobilen omgås barna i kjente omgivelser, med egne soveplasser og leker tilgjengelig. – Fasilitetene i bobilen er svært gode, og vi er veldig fornøyde med den praktiske dobbeltsengen som kan heves og senkes ned fra taket. Om kvelden kan de voksne slappe av og nyte en god bok, mens barna sover godt i et eget soveområde bak i bilen. Det er en veldig stor bonus at barna får sove i den samme sengen hver natt, og den atskilte dusjen er virkelig luksus, forklarer Wouter.
Med bobil kunne familien enkelt stoppe for små, idylliske matpauser underveis. Foto: Privat.
Varierte opplevelser
Familien forteller at de er svært begeistret for Norge som feriedestinasjon. - Jeg har lest mye om Norge, og det er et land jeg lenge har drømt om å besøke. Vi elsker fjellene og det røffe klimaet. Norge er virkelig et av de vakreste landene jeg har besøkt, forteller Wouter. 
 
– Vi har opplevd utrolig mye i løpet av turen. Vi har blant annet spist pannekaker ved en isbre. Stoppet ved et lite badeland når regnet høljet ned. Vi har parkert bilen på en liten parkeringsplass like ved et av Norges mange, mektige fossefall og sovnet til lyden av vannet. Vi hadde selvsagt en liste over større attraksjoner og steder vi ville besøke, men er ikke de mindre, uventede øyeblikkene minst like sjarmerende?
Ved det praktiske spisebordet kunne Janny og Lenn både tegne og leke. Foto: Privat.
Kjøretid ble til leketid
– Det var stort sett Janny som satt bak i bilen sammen med enten Lenn eller Yuna, mens jeg kjørte. Barnesetene passet perfekt, og Lenn trivdes godt når han kunne se ut av de store vinduene, forteller Wouter. – Takket være spisebordet ved sitteplassene bak i bilen kunne Janny pusle, tegne eller se filmer sammen med barna. Kjøretiden ble rett og slett til leketid, og det var stor stas for alle sammen.
Familien besøkte blant annet Atlanterhavsveien, ofte omtalt som verdens vakreste bilreise. Foto: Jens Lyngstad.
Skap din egen ferie underveis
– Det beste med bobilen er at man har mulighet til å ta ting på sparket. Man er ikke avhengig av å planlegge og man kan ta hver dag som den kommer. Noe som er svært praktisk når man reiser med barn. En ferie handler tross alt både om å skape gode minner sammen med familien, men også om å lade batteriene til hverdagsliv og rutiner. –  Med bobil skaper man i bunn og grunn sin egen ferie. Det er lett å pakke sammen og man kommer seg avsted på et blunk, avslutter Wouter.
Aktuelt